Captains diner
Dit captains diner stamt uit de tijden van de Nederlandse Verenigde Oost-Indische Compagnie. Men was Langdurig op zee en in de vochtige scheepsruimen bleef ‘normaal’ voedsel niet lang goed. Terwijl de gewone bemanning het voornamelijk moest doen met de rantsoenen van scheepbeschuit (harde droge koeken), peulvruchten en spekvet die aan boord verstrekt werden, kon de Kapitein het zich veroorloven om gezouten mager spek, mosterd en ingemaakt ‘tafelzuur’ mee op reis te nemen… vandaar de naam ‘Captains diner’.
Maaltijd “Captains diner” € 15,50 p.p.
Een captains diner maaltijd van Partyservice Nederland / Van der Linde Catering bestaat onder meer uit:
Kapucijners, gekookt met blaadje laurier, klein rood pepertje en stukje buikspek.
Op smaak gebracht met Dijon mosterd, zeezout en flik wat peper uit de molen, geserveerd met speklapjes met kafjus, afgemaakt met gehakte peterselie, piccalilly, gekookte krieltjes en wat Amsterdamse uitjes.
Buffet klein “Captains diner” € 19,50 p.p.
De basis voor dit buffet vormt een ronde chafing dish met kapucijers, hieromheen kleinere schaaltjes op pannetjes met gerechten.
Kapucijners | Met blaadje laurier, rood pepertje, blokjes buikspek, magere spekreepjes en gebakken uitjes, op smaak gebracht met zeezout, dijon mosterd en peper uit de molen en vers gehakte peterselie. |
Speklappen | Speklap zonder zwoerd, lekker krokant gebakken. |
Gehaktballen | Huisgemaakte gehaktballen van rundvlees en varkensvlees, lekker gekruid met dijonmosterd en wat geheime specerijen. Extra: gesnipperd uitje. |
Gekookte aardappelen | Bijpassende kriel aardappelen met kalfsjus. |
Kaantjes | Uitgebakken spekblokjes. |
Uien | Gebakken uienringen en een schaaltje met rauwe versgehakte uienblokjes. |
Zuren | Zilveruitjes, augurkjes, piccalilly. |
Bijlage | Tomaten salade, komkommersalade, mosterd en appelcompote. |
Buffet groot “Captains diner” € 24,95 p.p.
Stamppotten | Hutspot; rode bilstar aardappel, wortel en ui. Op smaak gebracht met nootmuskaat en roomboter. |
Gehaktballen | Huisgemaakte gehaktballen van rundvlees en varkensvlees, lekker gekruid met dijonmosterd en wat geheime specerijen.Extra; gesnipperd uitje. |
Rookworsten | Heerlijk sappige op ambachtelijke wijze gerookte Gelderse worst. |
Speklappen | Speklap zonder zwoerd, lekker krokant gebakken. |
Kapucijners | Met blaadje laurier, rood pepertje, blokjes buikspek, magere spekreepjes en gebakken uitjes, op smaak gebracht met zeezout, dijon mosterd en peper uit de molen en vers gehakte peterselie. |
Gekookte aardappelen | Bijpassende kriel aardappelen met kalfsjus. |
Gemengde sla | Hollandse kropsla schotel, zoals grootmoeder hem maakte, met gekookt ei, uitje, appeltje, augurkje, tomaat en slasaus. |
Kaantjes | Uitgebakken spekblokjes. |
Uien | Gebakken uienringen en een schaaltje met rauwe versgehakte uienblokjes. |
Zuren | Zilveruitjes, augurkjes, piccalilly. |
Bijlage | Mosterd en appelcompote. |
Extra bijpassende items
Bruine bonensoep | € 3,75 | Rodekool stamppot |
Erwtensoep | € 3,75 | Boerenkoolstamppot |
Groentesoep | € 3,50 | bonenstamppot |
Stamppotten kunnen vervangen, zonder kosten, of toegevoegd worden per item voor € 3,50 p.p. extra. |
Het kapiteinsbuffet € 26,50 p.p.
Onze luxere versie van het Captains diner……. Vijf eeuwen geleden voeren de eerste schepen naar het oosten. Zware Hollandse scheepskost, zoals “Hete Bliksem” (stamppot met spek) “Gewapend Beton” (stokvis) en “Orangje Rats” (hutspot van witte bonen) hield de mannen op de been.
Proef deze typische gerechten uit deze avontuurlijke tijden.
Kalkoen met pruimedanten | Gegrilde kalkoentournedos. |
Warme beenham | Vers van het mes, met 3 bijpassende smaakvolle sauzen. |
Terschellings vispannetje | Laat u verrassen door een heerlijke visstoofpot. |
Ouderwets lekker | Gestoofd rundvlees in bruinbier met peperkoek. |
Stoemp | Stevige kost van aardappel en knolletjes. |
Raasdonders | Kappucijners met spekjes, speklap en piccalilly met augurken. |
Oost West, Thuis best | In rode wijn gestoofde peertjes. |
Eerpelsloat met kip uit ‘t zuur | Aardappelsalade met kip. |
En tenslotte | Vegetarisch gerecht, witte rijst en brood. |